Det er vigtigt at få nok søvn for at kunne fungere optimalt i hverdagen. Men for nogle kan det være svært at få den rigtige mængde søvn. Her er 5 ting du kan gøre for at få en bedre nattesøvn.

1. Find den rigtige madras

Det er vigtigt at have en madras, der er støttende og behagelig. Ellers kan det give smerter i ryggen og lænden. En god tommelfingerregel er at prøve madrassen i ca. 15 minutter, før du beslutter dig. Den bedste måde at finde ud af, om en madras er rigtig for dig, er at ligge på siden og slappe af. Hvis madrassen giver en god støtte og kroppen ligger i en lige linje, så er du godt på vej til at finde en god madras.

2. Find den rigtige pude

Hvis du har tendens til at ligge på siden, så er det vigtigt, at du finder en pude, der passer til det. Den skal ikke være for hård eller for blød, men skal give støtte til hovedet, nakken og skuldrene.

3. Læg dig i sengen, når du er træt

Hvis du ikke er træt, så er det svært at falde i søvn. Derfor er det en god idé at lægge sig i sengen, når man føler man er træt. Så er du også mere tilbøjelig til at falde i søvn.

4. Skab et roligt sovemiljø

Det er vigtigt at have et roligt og afslappende sovemiljø. Det betyder, at der ikke må være for meget lys, for meget larm eller for mange forstyrrende elementer. Du kan med fordel investere i lækkert sengetøj og pæne gardiner for at skabe en hyggelig soveværelsesatmosfære.

5. Prøv afslapningsøvelser og meditation

Du kan prøve at lave afslapningsøvelser og meditation, inden du går i seng. Dette kan være med til at du slapper af i din krop og dit sind, så du er mere tilbøjelig til at falde i søvn. Du kan også med fordel have lavet en del motion samme dag, da det er med til at skabe en træthed i kroppen, som gør det nemmere at falde i søvn.

Konklusion

Som du altså kan se med denne artikel, så er det muligt at få en bedre nattesøvn, hvis man følger disse 5 nemme trin. Alt sammen ved at sørge for, at man har de rette betingelser for det. Det er også vigtigt at huske, at det ikke altid er muligt at få den fulde mængde søvn, som man gerne vil have. Men hvis man følger disse råd, så skal man nok kunne få en god nattesøvn.