Motion kan reducere risikoen for, at du udvikler en hjertesygdom som blodprop og hjerteflimren.

Mht. motion er det vigtigt at få pulsen op gerne et par gange om dagen, for at få positiv effekt af træningen. Mht. hjerteflimmer eller atrieflimren som sygdommen også kaldes, er både de, der er meget lidt aktive og de der er allermest aktive som har en øget risiko for hjerteflimmer. Moderat motion er godt mht. hjerteflimren. Fysisk aktivitet medfører mindre risiko for at få hjerteflimmer

 

Motion har positive effekter på ens helbred og i rigtigt mange tilfælde ligeledes i forbindelse med hjertesygdom. Større studier har vist, at motion og træning i mange tilfælde reducere forekomsten af hjertesygdomme. Dette både mht. hjertesygdom og åreforkalkning i resten af kroppen. Ligeledes er moderat motion også godt for personer med hjerteflimmer/atrieflimmer. Motion hjælper på kolesterolniveau, blodtryk og ikke mindst insulinfølsomhed. Vi ved også at motion reducerer overvægt, som er en stor risikofaktor ved flere typer af hjertesygdomme og som i mange tilfælde formindsker prognosen for helbredelse efter en operation.

 

 

Hvilken form for motion er bedst?

 

Ifølge flere undersøgelser bør man generelt motionere i minimum 30 minutter med en intensitet, hvor det bliver vanskeligere at snakke sammen eller som virkeligt giver sved på panden. Nyere forskning tyder endvidere på, at træning i kortere tid men med højere intensitet også er godt for kredsløb og hjerte.

 

Træning:

 

Hårdere motion hvor man er i nærheden (75%) af ens maximale kapacitet. Hvilket svarer til motion med en intensitet, hvor du KAN føre en samtale og hvor du får lidt sved på panden.

Intervaltræning, hvor man i kortere intervaller øger træningsstyrken/intensiteten Styrketræning er ligeledes rigtig fint. Gerne de større muskelgrupper som armene, maven, og benene med ti gentagelser tre gange per muskelgruppe.  Fysisk aktivitet minimum 30 minutter om dagen, som f.eks. hurtig gang eller cykling i godt tempo eller andre former for motion anbefales.

 

Hjerteflimren og hård motion

 

Mht. hjerteflimmer er også meget vigtigt med motion. Du kan med fordel følge samme anbefalinger. Motion kombineret med gode kostvaner kan endvidere være med til at sænke vægten hvilket har betydning for om en fx en effektiv ablation (operation mod atrieflimren) rent faktisk virker på din hjerteflimren. Overvægtige har beklageligvist meget lavere chancer for at operationer virker efter hensigten. Så tab dig i vægt hvis du er overvægtig. Det er yderst vigtigt.