Skal du ud at rejse og er i tvivl om du skal have vandrestave med? Hos Adrenaline Sport reflekterer vi blandt andet om, hvad der er værd at have med på eventyr. Her tænker vi ikke så meget på de gængse salgsargumenter der er for at købe en par vandrestave. Vores formål er derimod at få dig til at reflektere over, om det overhovedet er noget for dig eller ej.

 

Vi oplever nemlig, at rigtig mange er i tvivl om de skal tage vandrestave med på deres rejse. Som det ligger i ordet, er det oftest beregnet til at vandre, men hvis man løber trailløb eller kan lide at sætte ekstra speed på sin gang, så kan de altså give meget værdi.

7 gode råd du bør overveje inden du køber vandrestave

  1. Hvor langt skal jeg gå?
  2. Hvad må de koste?
  3. Har jeg plads i min bagage?
  4. Skal stængerne kunne foldes sammen?
  5. Har jeg brug for en eller to?
  6. Skal de også bruges til løb?
  7. Får jeg dem overhovedet brugt?

Det sidste spørgsmål er taget ud fra konklusionen, at vi ofte ser, at folk efterlader deres fine vandrestave på eksempelvis vandrehjem. Vandrestave er utrolig brugbare, hvis man er ude at vandre lange distancer, men mange folk oplever at blive “sure” på deres vandrestave. Det skyldes alt fra, at de får vabler på deres hænder, og at de ikke har deres hænder fri til at lave andre ting.

 

Når man vandrer lange distancer, vil man ofte gerne gøre det så minimalistisk som muligt. Dette koncept strider vandrestavene sig lidt imod. Hvis du har en fuld rygsæk, og pakket alt for meget til din vandretur, kan et sæt vandrestave skade mere end de gavner. De kan dog også være behjælpelige med at fordele vægten og belastningen på dine led, og derfor kan de være gode at skifte med. Det behøver altså ikke være en enten eller ting, når man bruger vandrestave. De fleste er nemlig lavet af letvægts aluminium og kan foldes og sættes på ens rygsæk uden, at det genere for alle mulige andre ting.

Selvom vi ikke selv er de store fans af vandrestave, er vi dog tilbøjelige til at sige ja tak til vandrestave. Vi har haft gode oplevelser, hvor vi både kunne mærke, hvordan belastningen forsvandt lidt fra en træt ryg og trætte knæ, samt de kan hjælpe os med at gå hurtigere i krævende terræn.